موتور برق چیست؟ و نحوه عملکرد آن
نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

موتور برق از دو قسمت موتور و ژنراتور تشکیل شده است که وظیفه موتور تولید نیروی مکانیکی چرخشی از سوخت های فسیلی برای به حرکت در آوردن مولدبرق ، ژنراتور یا دینام می‌باشد و وظیفه ژنراتور نیز تبدیل این انرژی چرخشی تولید شده توسط موتور به انرژی برق می‌باشد. بوسیله کوپله کردن این دو قسمت موتور برق تولید می‌شود و میتواند برق تولید کند.

چه موتور برقی برای کسب‌و‌کار یا نیاز‌شما مناسب است؟

در صورتی که بدنبال موتور برق کوچک کیفی میگردید که صدای کمی داشته باشد پیشنهاد میدهم اصلا دنبال این موتور برق نروید زیرا که موتور حرارت دارد و با نگه داشتن موتور داخل کیف این حرارت میماند و بشدت به موتور و زنراتور آسیب می‌رساند در موارد زیادی دیده‌ایم که بعد از ۱۰ ساعت کار موتور ها خراب شده و به واحد خدمات و گارانتی برای تعمیر برگشته اند.

در صورتی که موتور برق برای مصارف خانگی، ویلا، ساختمان میخواهید قطعا نیاز شما برای پمپ آب و کفکش، تلویزیون، روشنایی و خنک کنندها میباشد که در حدود ۱۵ تا ۲۵ آمپر می‌باشد که در اینجا باید تصمیم بگیرید که موتور برق استارتی میخواهید که توسط فرد روشن شود یا اینکه موتوربرق اتوماتیک که بصورت اتوماتیک روشن و خاموش شود، طبیعی است هر دو نیاز شما را برطرف میکند.

درصورتی که موتور برق برای بیمارستان ها، بانک ها مراکز مهم امنیتی، دیتا سنترها، سرورها، کارگاهی، مصارف اضطراری نیاز دارید باید حتما موتور برق اتوماتیک بخرید که قابلیت AVR  اتوماتیک نیز داشته باشد.

 

در صورتی که موتور برق برای کارخانه و کارگاه، جهت امداد و نجات و موارد اضطراری یا در شرایطی دائم کار میخواهید باید بسمت دیزل ژنراتور یا ژنراتورهای گازسوز بروید فقط دقت کنید هزینه سوخت گازوئیلی  و تامین نگهداری آن بسیار بیشتر از ژنراتور گازسوز می‌باشد.

لیست قیمت انواع موتور برق

برای دیدن لیست قیمت انواع موتور برق اینجا کلیک کنید.

چرا قیمت‌ موتور برق اینقدر در‌بازار متفاوت است؟بهمراه توضیح اجزا تشکیل دهنده آن‌که در‌قیمت‌تاثیر می‌گذارد

اجزاء موتور برق که شامل‌موتور،شاسی‌کشی،ژنراتور و پنل خروجی میشود که بصورت کامل در مقاله مربوطه توضیح دادیم اما اینجا میخواهیم در مورد تغییراتی که باعث میشود قیمت موتور برق تغییر کند  صحبت کنیم.در حال حاضر تمام محصولات در ایران چینی می‌باشند و بخاطر همین بازرگانان برای سفارش دادن تلاش میکنند که کمترین هزینه را بپردازند و بالاترین کیفیت را خریداری کنند اما در این بین چه چیزی در قیمت موتور برق تاثییر می‌گذارد؟

طبق مشاهدات ما در بازار شاسی موتور برق یکی از چیزهایی است که بسیار کیفیت متفاوتی دارد و میتوانند شاسی ضعیف با آلیاژ و وزن ضعیفی خریداری کنند که در نهایت مصرف کنندگان اعلام میکنند که شاسی ما شکسته و …. یا در قسمتی دیگر از ژنراتور که استاتور نام دارد میتوانند بجای سین پیچ مس تلفیقی از سیم پیچ مس و آلومینیوم بگذارند . یا بلبرینگ، یاتاقان ضعیف بکار ببرند که این موتور ها بشددت صدای زیادی دارند. یکی دیگر از موارد استفاده از کنتاکت‌های ضعیف که تحمل بار خروجی را نداشته باشند و در نهایت یا این کناکت آب می‌شود یا اینک به مصرف کننده آسیب جدی می‌رساند.

دسته ‌بندی انواع موتور برق از لحاظ سوخت

موتور برق از منظر سوخت به  بنزینی ،  گازی و گازوئیلی تقسیم می شوند، که نوع بنزینی پر فروش ترین و نوع گازی کم مصرف ترین و بی دردسرترین محصولات در ایران هستند. قابل ذکر است  گازويیلی هم از طول عمر بالایی برخوردار هستند.

انواع موتور برق از لحاظ نحوه روشن شدن

در موتور برق‌های کوچک بصورت هندلی از طریق بند کویل میتوان موتور ها را روشن کرد .در موتور برق های بیشتر از ۳ کیلووات اضافه بر هندل شرکت‌ها باطری نیز گذاشته‌اند که مصرف کننده بتواند با سويیچ موتور را روشن کند.

در موتورهای نسل جدید علاوه بر باطری یک تابلو کنترل فرمان هم گذاشته‌اند که موتور بصورت اتوماتیک روشن و خاموش می‌شود تفاوت دیگر این موتورها این است که در این حالت بر روی موتور ساسات و شیر سوخت برقی استفاده شده است نه دستی یعنی در زمانی که تابلو فرمان می‌دهد شیرسوخت و هوا بصورت برقی فعال می‌شوند.

موتور برق چیست؟

موتور برق یا مولد الکتریکی دستگاهی است که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت بنزین و گازوئیل را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌کند.

یکی از محصولات مولد برق، موتور برق است که همانند دیزل ژنراتور عمل می‌کند، اما در ابعاد کوچک‌تر. بر همین اساس کارخانه‌هایی که در تولید ژنراتور و دیزل ژنراتور پیشتاز هستند برای ایجاد سهولت در کار مشتری به تولید این وسیله دست زدند و بر همین اساس به تولید انواع موتور برق در مدل‌های مختلف نیز پرداختند.

این سیستم‌ها در دو نوع در بازار موجود هستند :

گاز سوز

موتور برق بنزینی

نحوه استفاده از موتور برق

    اندازه گیری میزان مصرف توان راکتیو و در صورت بالا بودن توان راکتیو امکان نصب خازن مناسب در کنار موتور برق باعث بهبود عملکرد آن خواهد شد. همچنین استفاده از راه‌اندازهای نرم برای مصارف الکتروموتوری و جلوگیری از ضربه استارت اولیه آنها نیز باعث بهبود عملکرد آن می‌شود.

    بهترین حالت استفاده از موتور برق در بار نامی بوده و استفاده از آن در حداکثر توان در زمان‌های طولانی ممکن است به موتور برق آسیب برساند.

    نگهداری و تعمیرات به‌موقع و بازدیدهای دوره‌ای به منظور حفظ بازده و تجهیزات.

    بررسی امکان استفاده از موتورهای دور متغیر به‌ویژه برای پروانه‌ها و پمپ‌ها.

    انتخاب موتور برق های پربازده برای بهره‌برداری بلند مدت و متناسب با گشتاور مکانیکی مورد نیاز.

    محل استقرار موتور برق ها باید به گونه‌ای باشد که گرمای حاصل از موتورها به آسانی تهویه شود.

    به حداقل رساندن اصطکاک سیستم‌های مکانیکی متصل به موتور برق ها.

    بررسی امکان استفاده از مورتورهای پرمصرف درساعات غیرپیک مصرف برق شبکه.

    در صورت سوختن موتور برق به دلایل زیر عدم تعمیر موتور معیوب و جایگزینی آن با موتور جدید توصیه می‌شود:

    استفاده از شعله برای بیرون آوردن سیم پیچی در فرآیند تعمیر و در نتیجه تضعیف هسته.

    احتمال خراب شدن عایق دندانه‌های ورق هسته.

    بزرگ‌تر گرفتن کلاف‌ها برای سهولت جازدن و در نتیجه افزایش تلفات.

    مشکلات تنظیم موقعیت انتهای سیم پیچ.

    افزایش احتمال سوختن مجدد.

    کاهش راندمان موتور.

دسته بندی موتور برق استارتی

موتوربرق ها را می‌توان به چند صورت دسته‌بندی کرد :

از لحاظ نوع مصرف تغذیه به موتورهای بنزینی، گازوئیلی و دیزلی

از نظر سیستم روشن و خاموش شدن به موتوربرق های استارتی و هندلی

البته دسته سومی هم تلفیق استارت و هندل نیز وجود دارد.

نوع استارتی با دکمه استارت تعبیه شده بر روی خود به‌راحتی روشن و خاموش می‌شوند و نیازی به هندل زدن و دور گرفتن موتور جهت روشن شدن ندارند.

سیستم های استارتی نیز به سیستم برق تک فاز و سه فاز تقسیم‌بندی می‌شوند. جابجایی آسان سیستم تک فاز نسبت به سه فاز یکی از مزیت‌های اصلی آن است.

موتور برق بنزینی:

پرکاربردترین نوع، بنزینی است. این سیستم‌ها برای کارکردن طولانی مناسب بوده و سوخت آن‌ها از بنزین است.

باتوجه به نوع سوخت این محصول گازهای اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می‌شود که باید در فضای باز مورد استفاده قرار گیرد، در غیر این‌صورت موجب خفگی می‌شود.

موتور برق گازسوز:

این موتور برق به دلیل نوع سوخت، کم‌مصرف بوده و باعث کاهش آلودگی هوا می‌شود و دارای هزینه‌های کمتری نسبت به نوع بنزینی است.

از دیگر امکانات این دستگاه بی‌خطر بودن آن است. این نوع به خاطر گازسوز بودن و حذف بنزین طول عمر بیشتری نسبت به نوع بنزینی دارد.

اجزای تشکیل دهنده موتور برق

1- موتور : این بخش از موتور برق قسمت تامین کننده انرژی اصلی مکانیکی را بر عهده دارد

2- سیستم سوخت : یک باک است که برای سوخت موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3- سیستم ولتاژ : وظیفه تنظیم مقدار ولتاژی که از سیستم خارج می‌شود و تبدیل AC  به DC و بلعکس را بر عهده دارد.

4- روغن : به دلیل کار کردن طولانی مدت با موتور برق در روز ممکن است اجزا دستگاه دچار سائیدگی شود که با بودن سیستم روغن کاری این مشکل به حداقل می‌رسد.

موتور برق استارتی و نکات مهم و ضروری از خرید محصول تا نصب آن

موتور برق همانطور که از نام آن آشکار است، وسیله‌ای جهت تولید برق (محصول مولد برق) است. این وسیله در ابعاد مختلف ساخته شده و در مقیاس‌های کوچک تا بزرگ برای مصارف در مکان‌های مختلف ساخته شده‌اند.

کارخانجات تولید کننده با توجه به درخواست بازار مصرف، موتوربرق های دستی کوچک جهت مصارف خانگی تا موتور برق‌هایی در ابعاد بزرگ جهت مصارف صنعتی  تولید کرده و در بازار موجود است.

کاربردهای موتوربرق شامل: جهت استفاده و برق رسانی به پمپ‌های مختلف آب، کفکش‌ها، استفاده برای الکترو موتورها و سیستم‌های برقی کوچک مثلا روشنایی و

سوخت موتور برق استارتی

مصرف سوخت موتور برق استارتی متفاوت است و با توجه به توان موتور و نوع توان مصرفی، مقدار سوخت آن نیز تفاوت پیدا می‌کند.

هر موتور برق استارتی شامل یک موتور، سیستم سوخت و یک سیستم تامین ولتاژ است. نوع استارتی با دکمه استارت روی آنها کار می‌کنند و نیازی به هندل زدن که در موتور برق‌های قدیمی‌تر رواج داشت، ندارند .

موتور قسمت اصلی یک موتور برق است که در آن انرژی مکانیکی دستگاه تبدیل به انرژی برق می‌شود و هر چه توان موتور بالاتر باشد میزان برق تولید آن نیز بیشتر خواهد بود.

در قسمت تامین ولتاژ نیز با مصرف سوخت مصرفی مقدار ولتاژ تنظیم می‌شود و در آن تبدیل جریان برق دی سی و آی سی به یکدیگر صورت می‌گیرد.

صدای زیاد از معایب موتور برق ها است که در موتور برق استارتی ساخته شده با تکنولوژی جدید این مشکل تا حد زیادی با بهینه سازی موتور و عایق کاری آن رفع شده‌است.

هنگامی که شما قصد خرید دارید باید باتوجه به توان مورد نظر یا همان ولتاژ مورد نظر و نوع کاربردی که از آن درنظر دارید به جستجوی محصول مورد نظر خود باشید.

سیم پیچی، قدرت بدنه، شاسی‌های موتور برق، مقدار سوخت مصرفی و نوع سوخت مصرفی مواردی است که شما در هنگام خرید باید در نظر داشته‌باشید.

رعایت ایمنی در موتور برق‌ها بسیار مهم است، زیرا محصولات احتراق این مواد، گازهای سمی و مونواکسید کربن بوده که اگر در جای نامناسب و محل بسته‌ای قرار داده شود با روشن شدن دستگاه باعث گازگرفتگی و خفگی می‌شود. به‌همین دلیل بهتر است مکان قرار گیری آن سنجیده شود و در محیط‌های باز نصب گردد.

موتور برق اضطراری

موتور برق ها دارای تقسیم‌بندی سه فاز و تکفاز و بنزینی و گازوئیلی هستند و در مکان‌ها یا سازمان‌هایی که وجود برق برای آنها بسیار مهم است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به عنوان مثال در بیمارستان‌ها و بانک‌ها و مراکز مهم امنیتی و همچنین برای مصارف شخصی مثلا در منازل و ویلاها برای مواقع نبود برق استفاده می‌شوند.

سیستم راه‌اندازی موتور برق یا همان دیزل ژنراتور برای برق اضطراری هم می‌تواند به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک باشد.

در نوع دستی در زمان بی برقی یک اپراتور، موتور برق را روشن کرده و آن را وارد مدار برق می‌کند ولی در صورت اتوماتیک توسط یک تابلو برق که به آن تابلوی امرجنسی می‌گویند، توسط یک برد کنترلر، بی برقی را حس کرده و فرمان استارت موتور برق را صادر و در نهایت موتور برق به صورت خودکار روشن شده و توسط کنتاکتور مربوطه وارد شبکه برق می‌شود.

از جمله موتور برق های عرضه شده در مناطق مختلف توسط این شرکت می‌توان به برند های :

هوندا المکس، هوندا هوتن، جیانگ دونگ چین، دیانا، استریم، هیوندای کره، لانسین و دوو در بنزینی ها و کاما، کوبوتا ژاپن، یانمار ژاپن ولوو و کامینز، پرکینز و لوول و دویتس، موتور سازان تبریز و غیره اشاره کرد.

برای خرید و مشاوره در مورد انواع موتور برق با ما تماس بگیرید.

منبع:  https://motorbaargh.ir/





:: برچسب‌ها: موتور برق چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: